1. Home
  2. Facturering
  3. Creditfactuur maken

Creditfactuur maken

Algemeen

Je kan een complete factuur of een gedeelte van een factuur crediteren.

Creditbetaalconditie aanmaken

Als je een creditfactuur opstelt wil je onderaan bij de factuur eventueel een afwijkende betaalconditie tonen. Deze dien je aan te maken op de pagina betaalcondities. Hoe je een betaalconditie aanmaakt leggen we uit in het volgende artikel: Betaalcondities beheren en koppelen.

Complete factuur crediteren

Ga naar de pagina: “Facturen”. Klik rechts bovenin op de knop: “Nieuw”.
Er verschijnt een pop-up, klik in de pop-up de checkbox: “Crediteren” aan en kies vervolgens via het vergrootglas de desbetreffende factuur.

Klik vervolgens op Opslaan.

Er is een nieuwe conceptfactuur aangemaakt met de factuurregels, als negatieve bedragen, van de te crediteren factuur.

Deelcreditatie

Bij deelcreditatie maak je eerst een handmatige conceptfactuur aan. Hoe je een handmatige conceptfactuur aanmaakt vind je terug in het artikel: Zelf een conceptfactuur aanmaken.

Let op

Bij een deelcreditatie vul je geen gegevens in achter “Crediteren factuur”.

Na het aanmaken van een conceptfactuur voeg je een conceptfactuurregel toe met een negatief bedrag. Het toevoegen van een conceptfactuurregel lees je terug in het artikel: Conceptfactuurregels aanmaken of bewerken.

Conceptfactuur accorderen

Vervolgens accordeer je de conceptfactuur als de credit akkoord is.

Klaar

Je hebt een (deel)credit gemaakt. Mocht je nog verdere vragen hebben, dan kun je contact met ons opnemen.

Bijgewerkt op 29/10/2020