1. Home
  2. Facturering
  3. Facturering: Getting Started

Facturering: Getting Started

Algemeen

Bij het factureren dienen een aantal stappen doorlopen te worden. Spread-IT kan automatisch conceptfacturen voor je aanmaken. Het aantal dagen voor of na verspreiding kunnen ingesteld worden in de parameters. Voor het handmatig aanmaken van een conceptfactuur verwijzen wij naar het artikel: Zelf een conceptfactuur maken.

Conceptfactuur inzien

Op de pagina “Facturen” worden alle (concept)facturen getoond. De conceptfacturen herken je aan de status “Concept” deze wordt weergegeven in de kolom status. Daarnaast zie je op de plek van het factuurnummer ook de tekst “Concept” staan.

Vervolgens kan je hier een specifieke conceptfactuur selecteren en naar het tabblad factuurregels gaan om de specificatie te bekijken.
In het tabblad factuurregels zie je de bijbehorende bron van de conceptfactuurregel en de opbouw van het bedrag.

Als je een conceptfactuur geselecteerd hebt krijg je onder de tabel verschillende opties te zien. Zoals o.a. het downloaden en accorderen van een conceptfactuur.

Conceptfactuur accorderen

Als alle informatie klopt op de conceptfactuur kan je deze accorderen. Dit kan op twee manieren:

Enkele conceptfactuur accorderen

Selecteer de conceptfactuur en klik vervolgens onderaan op de knop accorderen. Na het accorderen zie je dat er een definitieve factuur aangemaakt wordt en in de kolom van het factuurnummer wordt de tekst Concept vervangen met het nieuwe factuurnummer.

Meerdere conceptfacturen tegelijk accorderen

Daarnaast kan je alle beschikbare conceptfacturen of een selectie daarvan in één keer goedkeuren. Selecteer de desbetreffende conceptfacturen en ga vervolgens naar de knop: “Acties”. De knop is rechts bovenin te vinden.

Hieronder zie je de optie: “Accorderen”.

Na het accorderen zie je bij de geselecteerde conceptfacturen de definitieve factuurnummers verschijnen.

(Concept)factuur afdrukken

Net zoals bij het accorderen kan je één of meerdere (concept)facturen tegelijk afdrukken.

Enkele (concept)factuur afdrukken

Selecteer de gewenste (concept)factuur en klik vervolgens onderaan op de knop downloaden. De factuur komt als download beschikbaar.

Meerdere (concept)facturen tegelijk afdrukken

Selecteer de desbetreffende (concept)facturen en ga vervolgens naar de knop: “Exporteren”. De knop is rechts bovenin te vinden.

Hieronder zie je de optie: “Afdrukken”.

Digitaal factureren

Indien een debiteur digitaal gefactureerd mag worden en een factuuremailadres geregistreerd heeft staan, wordt de factuur digitaal verstuurd. Dit betekend dat deze specifieke factuur niet meer naar voren komt via “Afdrukken facturen” om dubbel versturen te voorkomen.

Om een factuur digitaal te kunnen versturen verwijzen wij je graag naar het artikel: Digitale facturering activeren.

Verstuurmoment inzien

Wil je weten wanneer een factuur per email is verstuurd? Dan zoek je de desbetreffende factuur op en selecteer je de desbetreffende factuur. Vervolgens kan je via het tabblad logboek zien op welke datum en tijd de factuur is verstuurd en wie de desbetreffende ontvanger was.

Klaar

Je hebt Facturering: Getting Started doorgelopen. Mocht je nog verdere vragen hebben, dan kun je contact met ons opnemen.