1. Home
  2. Beheer
  3. Systeembeheer
  4. Een nieuwe gebruiker toevoegen

Een nieuwe gebruiker toevoegen

Op de pagina Gebruikers onder het menu Beheer → Systeembeheer kunnen gebruikers aangemaakt en beheert worden.

Om een gebruiker toe te voegen vul je de volgende gegevens minimaal in:

• Gebruikersnaam
  • Naam
  • E-mail
  • Wachtwoord
Wachtwoord vereisten

Hieronder vind je de vereisten voor het wachtwoord

• Minimaal 8 karakters
  • Minimaal één hoofdletter
  • Minimaal één cijfer
  • Minimaal één vreemd teken (Bijv. $, %, #, @, &, *)

De volgende opties zijn optioneel:

• Toon Dashboard: Geeft aan of de gebruiker toegang krijgt tot de pagina dashboard.
  • Toon Dashboard na login: Zorgt ervoor dat de gebruiker direct na het inloggen op het dashboard komt.
  • Google tweestapsverificatie: Zorgt voor een extra verificatiestap na het inloggen. Wij adviseren om deze functie standaard aan te zetten.

Nadat je al deze gegevens ingevuld hebt kan je op toevoegen klikken. De nieuwe gebruiker wordt toegevoegd aan de tabel.

Een beveiligingsgroep toevoegen

Om de gebruiker rechten te geven moet er een beveiligingsgroep toegevoegd worden.

Zoek de gebruiker op en klik op selecteer.

Vervolgens is de gebruiker zichtbaar zijn er meerdere tabbladen zichtbaar. Ga naar het tabblad “Beveiligingsgroepen”.

Zoek via het vergrootglas de gewenste beveiligingsgroep erbij en selecteer de beveiligingsgroep.
Klik vervolgens op toevoegen.

Beveiligingsgroepen

Indien de gewenste beveiligingsgroep nog niet beschikbaar is kan je deze aanmaken. Hiervoor verwijzen we je naar het artikel: Een beveiligingsgroep aanmaken.

Klachtgebruikersgroepen

Als een gebruiker klachten dient in te zien dan zijn er extra instellingen nodig via de pagina “Klachtgebruikers” om een gebruiker hier toegang tot te geven verwijzen we naar het artikel: Een gebruiker aan klachtrechten koppelen.

Een gebruiker kan verder ingericht worden qua functionaliteit, zo kan bijvoorbeeld de zichtbare data voor een teamleider gefilterd worden op alleen het eigen gebied. Hiervoor verwijzen wij naar de gerelateerde artikelen.

Gelukt! Je hebt een nieuwe gebruiker aangemaakt

Heb je een andere vraag over gebruikers neem dan contact met ons op.