1. Home
  2. Afgiftepunten
  3. Een afgiftepunt aanmaken

Een afgiftepunt aanmaken

Ga naar de pagina: “Afgiftepuntbeheer”

Vul minimaal de volgende gegevens in:

• Naam
  • Postcode, huisnummer
  • Soort

Klik vervolgens op toevoegen.

Afgiftepunttype

Als je onder soort niet het gewenste type ziet staan, kan je een nieuw afgiftepunttype toevoegen. Hoe je dat doet leggen we uit in het artikel: Een afgiftepunttype aanmaken

Een titel koppelen aan een afgiftepunt

Zoek het net toegevoegde afgiftepunt op en klik erop om te selecteren.
Ga naar het tabblad titels

Vul onder toevoegen Titel minimaal de volgende gegevens in:

• Titel
  • Vanaf datum

Klik op toevoegen, de titel wordt toegevoegd en verschijnt in de tabel met titels.
Herhaal deze stap indien het afgiftepunt meerdere titels moet ontvangen.

Aantallen toevoegen aan een afgiftepunt

Klik op de net toegevoegde titel en ga naar het tabblad aantallen.

Vul onder toevoegen Aantal minimaal de volgende gegevens in:

• Vanaf datum
  • Aantal
  • Bezorgdag (dit moet de verspreiddag van de titel zijn)

Klik vervolgens op toevoegen.

Een verzendmethode toekennen aan een afgiftepunt

Ga naar het tabblad verzendmethodes

Vul onder toevoegen Verzendmethode minimaal de volgende gegevens in:

• Vanaf datum
  • Één van de verzendmethodes

Klik vervolgens op toevoegen.

Verzendmethodes

Een afgiftepunt kan op verschillende manieren bevoorraad worden, hieronder een korte uitleg per mogelijkheid.

• Verspreider: Dit is voor als een verspreider de bevoorrading verzorgt. Als de verspreider de eigen verspreider is, kan het afgiftepunt bevoorraad worden via het fijntransport. Selecteer hier dan de eigen verspreidorganisatie.
  • Postkamer: Deze methode is alleen beschikbaar als de drukkerijmodule actief is en het afgiftepunt per post verstuurd dient te worden.
  • Bulkroute: Deze methode is alleen beschikbaar als de drukkerijmodule actief is. Hiermee wordt het mogelijk om het afgiftepunt met het bulktransport te bevoorraden.
  • Wijk: Via deze methode kan het afgiftepunt gekoppeld worden aan een bezorgwijk. Vervolgens wordt het aantal van de wijk opgehoogd met het aantal van het afgiftepunt en krijgt de bezorger de instructie om op deze locatie kranten af te leveren.
  • Bulkafleverpunt: Deze mogelijkheid zorgt ervoor dat het afgiftepunt afgeleverd wordt bij het bulkafleverpunt en vervolgens via hun locatie bevoorraad wordt.

Verzendmethode

Een afgiftepunt moet een verzendmethode hebben. Als er geen verzendmethode bekend komt het afgiftepunt in geen enkel document meer terug om te bevoorraden.

Gelukt

Je hebt een afgiftepunt aangemaakt. Mocht je nog verdere vragen hebben, dan kun je contact met ons opnemen.

Bijgewerkt op 27/01/2022