1. Home
  2. Offertes en Orders
  3. Offertebeheer
  4. Een verspreidgebied aanmaken in een offerte
  1. Home
  2. Offertes en Orders
  3. Een verspreidgebied aanmaken in een offerte

Een verspreidgebied aanmaken in een offerte

Algemeen

Bij een offerte kan je op twee manieren een verspreidgebied toevoegen. Je kan in één keer het verspreidgebied van één of meerdere titels toevoegen of je kunt een selectie maken van een specifiek gebied.

Allereerst moet je de desbetreffende offerte opzoeken.
Ga naar de pagina: Offertebeheer

Zoek de offerte op en selecteer deze rechts achter aan.

Verspreidgebied o.b.v. een titel

Nadat je de offerte hebt geselecteerd zie je een aantal tabblad verschijnen. Ga naar het tabblad kranten.

Hier zie je op basis van de opgegeven periode, welke titels er uit komen. Maak een keuze uit één of meerdere titels en selecteer deze rechts achteraan. Klik vervolgens op de knop toevoegen.

Alle wijken waarin deze titel(s) verspreid worden, worden nu als verspreidgebied toegevoegd.

Verspreidgebied o.b.v. een gebied

Nadat je de offerte hebt geselecteerd zie je een aantal tabblad verschijnen. Ga naar het tabblad verspreiding. Je ziet onderstaande tabel verschijnen.

Deze tabel bevat verschillende niveaus, elk niveau wordt met een eigen icoontje weergegeven. Hieronder een korte uitleg per icoontje.

Provincies

Dit is het hoogste niveau, als je dit niveau selecteert worden alle gemeenten, plaatsen, postcodes en wijken toegevoegd aan het verspreidgebied. De provincie herken je aan het gele icoontje van Nederland.

Gemeenten

Vanaf dit niveau worden alle plaatsen, postcodes en wijken toegevoegd, die bij de specifieke gemeente horen, aan het verspreidgebied. De gemeente herken je aan het icoontje met het blauwe bord.

Plaatsen

Dit niveau voegt alle onderliggende postcodes en wijken van de geselecteerde plaats toe aan het verspreidgebied. De plaats herken je aan icoontje met het grijze kaartje.

Postcode

Als je een vierpositie postcode aanvinkt voor het verspreidgebied, worden alle onderliggende wijken toegevoegd aan het verspreidgebied. De postcode is te herkennen aan het oranje icoontje van een ingezoomde plaats.

Wijk

Dit is het laagste niveau, hiermee kan je een specifieke wijk toevoegen aan het verspreidgebied. De wijk is te herkennen aan het icoontje met de gebouwen.

Via deze tabel kan je op verschillende niveaus een gebied selecteren. Je kan dit op twee manieren doen.

Doorklikken

Met het doorklikken kan je vanuit de provincies (door op de blauwe regel) doorklikken naar de gemeente, plaats, postcode en uiteindelijk naar de wijk. Elk niveau kan geselecteerd worden en toegevoegd worden aan de offerte.

Zoeken

Je kan ook zoeken naar het specifieke gebied, klik hiervoor rechts bovenin de tabel op het vergrootglas. Je ziet het volgende:

Boven in de balk kan je nu zoeken tussen alle verschillende niveaus. Vervolgens druk je op de Entertoets. De zoekresultaten verschijnen onder het zoekgedeelte.
Maak hierbij een selectie van je gebied en voer vervolgens eventueel nog een zoekopdracht uit.

Verspreidgebied opslaan

Tijdens het selecteren van je verspreidgebied zie je aan de rechterkant de geselecteerde gebieden verschijnen. Als je klaar bent met je gebied samen te stellen kan je rechts onderaan op de knop: “Opslaan” klikken.
Standaard laat je het vinkje “Tabblad kranten bijwerken” aan staan. Het gebied wordt nu opgeslagen en je wordt doorverwezen naar het tabblad kranten.

Dit is ter controle of alle gebieden juist geselecteerd zijn.

Gelukt

Je hebt een verspreidgebied aangemaakt. Je kan nu de offerte bevestigen. Hoe je dit doet kan je lezen in het artikel: Een offerte bevestigen.