1. Home
  2. Algemeen
  3. Titelbeheer
  4. Een uitzondering voor een drukopdracht verwerken
  1. Home
  2. Drukkerij
  3. Een uitzondering voor een drukopdracht verwerken

Een uitzondering voor een drukopdracht verwerken

Algemeen

Op bepaalde momenten wil je misschien afwijken van de standaarddrukopdracht. Zoals bijvoorbeeld met een feestdag dat de drukkerij op die dag gesloten is. Hiervoor registreer je een uitzondering.

Uitzondering registreren

Ga naar de pagina: “Kranten en folders” en selecteer de gewenste titel.
Vervolgens selecteer je het tabblad Drukgegevens (Uitzonderingen).

Dagen/Tijd instellen

Vanuit de drukopdracht wordt het aantal dagen en de tijd per uitgave automatisch bepaald. Vandaar dat je bij de instellingen het aantal dagen vóór de verschijndag moet instellen.

Een voorbeeld:
Voor een titel gelden de volgende tijden:
Verschijndag: woensdag

Type:Dag/Tijd:Instellingen Spread-IT:
Aanlevering XMLMaandag 10:00 uurDagen: -2 Tijd: 10:00
Laatste TIFFDinsdag 8:00 uurDagen: -1 Tijd: 8:00
Start drukkenDinsdag 17:00 uurDagen: -1 Tijd: 17:00
Transport gereedDinsdag 22:00 uurDagen: -1 Tijd: 22:00

Op basis van deze instellingen wordt de drukopdracht voor deze specifieke uitzondering verstuurd.

Vul de volgende waarden in:

• Verspreidingsdatum: De uitgavedag waar de uitzondering voor geldt.
  • Afwijkende datum (ODIN): Mag leeg zijn, maar dit is de datum van de uitgave als deze afwijkt t.o.v. de daadwerkelijke uitgavedag.
  • Naar Excel: Zet dit vinkje aan als de drukopdracht als Excelbestand verstuurd moet worden. Als deze uit staat wordt de drukopdracht via een drukkerijkoppeling verstuurd.
  • Afzender: De contactpersoon voor de drukkerij
  • Hoofd/voorproduct: Standaard het cijfer nul
  • Aanlevering XML (Dagen/Tijd): Vul hier het aantal dagen vóór de verschijndag in dat de eerste aanlevering verstuurd moet worden.
  • Laatste TIFF (Dagen/Tijd): Vul hier het aantal dagen vóór de verschijndag in dat de drukkerij nog wijzigingen kan verwerken. Indien er wijzigingen zijn, wordt er een tweede versie van de drukopdracht verstuurd.
  • Start drukken (Dagen/Tijd): De dag en tijd waarop de krant wordt gedrukt.
  • Transport gereed (Dagen/Tijd): Het moment waarop de kranten klaar staan voor transport.
  • Drukkerij: De drukkerij waar de titel voor deze uitzondering wordt gedrukt

Klik vervolgens op toevoegen.

Gelukt

Je hebt een uitzondering voor de drukopdracht vastgelegd. Je moet nu nog een bulktransportorder koppelen aan de uitzondering voor het transport. Hoe je dat doet lees je in het artikel: Een bulktransportorder aanmaken.