Een prijsstaffel beheren

Een bestaande staffel aanpassen

Een bestaande staffel aanpassen gaat als volgt:
Zoek de gewenste staffel op en selecteer de staffel.

Ga vervolgens naar het tabblad details.

Selecteer de datum.

Vervolgens wordt de vergoeding per staffel zichtbaar. Selecteer de staffel die aangepast moet worden en klik op bewerken.

Pas de prijs per eenheid aan en klik vervolgens op bijwerken.

Gelukt! Je hebt een prijsstaffel aangepast

Heb je nog vragen over prijsstaffels kijk dan in de gerelateerde artikelen of neem contact met ons op.

Staffel met meerdere vergoedingen

Binnen Spread-IT is het ook mogelijk om meerdere vergoedingen aan één prijsstaffel te koppelen. Dit is bijvoorbeeld handig als een bezorger voor meer folders een andere vergoeding krijgt.

Voorbeeld

Voor een bezorger gelden de volgende foldervergoedingen:

• Folder 1 t/m 3: € 10,00 per duizend
  • Folder 4 en 5: € 7,00 per duizend
  • Vanaf 6 folders: € 5,00 per duizend

Om dit via Spread-IT te kunnen laten berekenen dient er in prijsstaffels een folderstaffel te worden toegevoegd. (zie voor het toevoegen van een staffel het artikel: Een nieuwe staffel toevoegen)

Vervolgens zoek je de staffel op via de zoekfunctie.
Selecteer de gewenste staffel.
Ga vervolgens naar het tabblad details.

Het volgende scherm is zichtbaar:

Selecteer de datum waarbij de staffel moet gaan gelden.
De geselecteerde datum wordt donkeroranje.

Vervolgens is de staffel zichtbaar onder het kopje Staffels. De reeds toegevoegde staffel vanaf het aantal 1 is zichtbaar.

Onder het kopje toevoegen is het mogelijk om de nieuwe prijs, vanaf x aantal producten, toe te voegen.

Voorbeeld

Om de folderstaffel van ons eerder genoemde voorbeeld compleet te maken moeten we de volgende twee staffels nog toe voegen:

Folder 4 en 5:

• Aantal: 4
  • Prijs per eenheid: 7,00

Vanaf 6 folders:

• Aantal: 6
  • Prijs per eenheid: 5,00

Nadat je deze twee stappen hebt uitgevoerd is het volgende resultaat zichtbaar onder het kopje staffels.

Gelukt! Je hebt een prijsstaffel aangemaakt met meerdere vergoedingen

Heb je nog vragen over prijsstaffels kijk dan in de gerelateerde artikelen of neem contact met ons op.

Een nieuwe ingangsdatum toevoegen aan een bestaande staffel

Je voegt een nieuwe ingangsdatum aan een bestaande staffel toe als je een prijswijziging wilt doorvoeren. We gaan verder met ons voorbeeld van de folderstaffel.

Voorbeeld

Vanaf 1 januari 2020 geldt voor een bezorger de volgende foldervergoedingen:

• Folder 1 t/m 3: € 12,50 per duizend
  • Folder 4 t/m 6: € 9,00 per duizend
  • Folder 7 t/m 9: € 7,00 per duizend
  • Vanaf 10 folders: € 5,00 per duizend

Om dit mogelijk te maken dien je de volgende stappen te volgen:

Selecteer de desbetreffende staffel en ga naar het tabblad details.
Voeg de datum 01-01-2020 toe.
Je ziet daarna de datum bovenaan staan.

Selecteer de nieuwe datum en voeg de volgende staffels toe:

Folder 1 t/m 3:

• Aantal: 1
  • Prijs per eenheid: 12,50

Folder 4 t/m 6:

• Aantal: 4
  • Prijs per eenheid: 9,00

Folder 7 t/m 9:

• Aantal: 7
  • Prijs per eenheid: 7,00

Vanaf 10 folders:

• Aantal: 10
  • Prijs per eenheid: 5,00

Gelukt! Je hebt een prijsstaffel aangemaakt met nieuwe ingangsdatum

Heb je nog vragen over prijsstaffels kijk dan in de gerelateerde artikelen of neem contact met ons op.