1. Home
 2. Bezorgersadministratie
 3. Bezorgers
 4. Export stukloonnormering
 1. Home
 2. Bezorgersadministratie
 3. Wijken
 4. Export stukloonnormering
 1. Home
 2. Financieel
 3. Export stukloonnormering

Export stukloonnormering

Algemeen

De stukloonnormering is een normering voor het controleren of een bezorger voor zijn werkzaamheden minimaal het minimumloon verdient. De stukloonnormering bevat een berekening die de tijden uitrekent voor de werkzaamheden die een bezorger verricht.

Componenten

De stukloonnormberekening bestaat uit verschillende componenten. Deze componenten staan voor de verschillende werkzaamheden die een bezorger moet uitvoeren om de bezorging te verzorgen.

Componenten:

 • Vergaartijd
  • Insteken
  • Vouwen
 • Laadtijd
 • Reistijd
 • Looptijd
 • Droptijd

Al deze componenten bij elkaar opgeteld zorgen voor een totale tijd voor een bezorgdag.

Voor een complete uitleg van de stukloonnormering en de bijbehorende berekening verwijzen wij naar het artikel: Stukloonnorm Ongeadresseerd reclamedrukwerk en Huis aan Huisbladen.

Vervolgens wordt de vergoeding die de bezorger uitbetaald krijgt vergeleken met het minimumloon en de uitgerekend tijd. Indien er minder uitbetaald wordt dan het minimum dient er compensatie plaats te vinden voor de bezorger.

De pagina “Export Stukloonnormering” bevat twee export mogelijkheden.

Wijken exporteren

De wijkenexport bevat alleen de componenten die te maken hebben met de wijktijden (loop- en droptijd). Dit overzicht kan gebruikt worden om erg korte of erg lange wijken te bekijken. Zodat deze bezorgwijken geoptimaliseerd kunnen worden.

Geef een vanaf en t/m datum en klik vervolgens op “Wijken exporteren”. Er wordt een Excelbestand gemaakt met alle wijktijden die gelden in de opgegeven periode.

Bezorgers exporteren

De bezorgersexport bevat alle componenten (indien van toepassing) voor een specifieke bezorgdag. Daarnaast wordt in dit overzicht de vergoeding getoond die de bezorger uitbetaald gaat krijgen en wat de bezorger volgens het minimumloon moet ontvangen.

Geef een vanaf en t/m datum en klik vervolgens op “Bezorgers exporteren”. Er verschijnt een pop-up of de details getoond dienen te worden. Maak hier een keuze, vervolgens wordt een Excelbestand gemaakt met alle tijden per bezorger die gelden in de opgegeven periode.

Details bekijken

Als je bij de “Bezorgers exporteren” kiest voor inclusief details zie je per bezorger de complete opbouw van de berekening. Zo worden ook de details per kranten- en/of folderopdracht getoond.

De Excel bevat per bezorger een hoofdregel met een optelling van alle tijden voor een specifieke datum.
De tweede regel toont de totale tijd van een bezorgwijk.
De regels die daarna volgen tonen de tijden per product.

Als een bezorger meerdere wijken bezorgd worden de tweede en derde regel herhaald voor alle wijken.

Bijgewerkt op 27/02/2020
Was dit artikel nuttig?

Gerelateerde artikelen

Support nodig?
Lukt het niet je antwoord hier te vinden? Geen nood, we zijn er om je te helpen!
Support