1. Home
  2. Financieel
  3. Betalingen beheren

Betalingen beheren

Algemeen

Op de pagina “Betalingen” kunnen de betalingen beheert worden. Het is hier mogelijk om een betaling toe te voegen, te verwijderen of aan te passen.

Alle betalingen worden hier in getoond die nog uitbetaald moeten worden. Zodra een bezorger compleet is voor betaling en er wordt een uitbetaling gestart voor een bepaalde periode, worden de vergoedingen verplaatst naar het financiële gedeelte van Spread-IT. De vergoedingen van de desbetreffende periode zijn dan niet meer te beheren voor deze bezorger(s) op deze pagina, omdat ze definitief zijn gemaakt.

Hoe meer details je aan een handmatige betaling toevoegt (bijv. de order, wijk), hoe nauwkeuriger de betaling getoond kan worden in de kosten- en betalingsrapportage.

Betaling toevoegen

Onder de tabel is het mogelijk om een losse betaling toe te voegen. Vul hier de gevraagde informatie toe en klik vervolgens op toevoegen.

Minbedrag invoeren

Daarnaast is het mogelijk om minbedragen te registreren. Dit kan je registreren door een min voor het bedrag te zetten.

Je kan alleen bij bezorgers minbedragen invullen totdat de vergoeding nul is.

Betaling verwijderen

Om een betaling te kunnen verwijderen moet je de betaalregel rechts achteraan selecteren. Vervolgens kan je onderaan op de knop verwijderen klikken.

Meerdere betalingen tegelijk verwijderen

Het is ook mogelijk om meerdere betalingen in één keer te verwijderen. Om dit te kunnen uitvoeren kies je bovenin voor de optie: “Verwijder meerdere betalingen”. De tabel krijgt vervolgens checkboxes waarbij meerdere regels geselecteerd kunnen worden.

Vervolgens kan je op de knop “Geselecteerde betalingen verwijderen” klikken en de geselecteerde betalingen worden verwijderd.

Betaling aanpassen

Om een betaling aan te passen moet je de betaalregel selecteren, vervolgens kan je links onderaan op bewerken klikken. Daarna kan je de betaling aanpassen. Als je klaar bent met aanpassen kan je links onderaan op bijwerken klikken.

Bijgewerkt op 17/09/2020